Saturday, January 29, 2011

Iris



Les paraules només es poden fer servir com arma amb indignació, ràbia, dolor... D'altra banda (desencís, esgotament, tristor...), és un fer cercles en direcció contrària a l'objectiu:

. Les caixes es converteixen en bancs.
. Els okupes són els dolents i se'ls ha de llençar al carrer, però al carrer no poden estar, que molesten i per això es carrega contra ells violentament (okupaven per sortir del carrer, no?).
. Egipte ens ha demostrat com és de fràgil la lliure circulació d'informació (perquè amb el cas de Xina no ens adonàvem prou).
. La grip és més mortal que l'any passat, però com ja vam jugar al llop que venia, ara no cal alarmar.
. L'islam jove té fam de democràcia i què fan les ancianes democràcies? Aconsellar als turistes de no acostar-s'hi pas.
. El nostre govern ara parlarà en tots quatre idiomes. Me n'alegro pel gremi dels intèrprets! Però, amb el que cobren els polítics! I no els fan cursos d'aquests de reciclatge, com a la resta dels treballadors? Mira, ara enlloc de fer servir aquest programa, farem servir aquest altre... Mira, ara hauràs d'aprendre tres llengües més. Tant difícil no deu ser, si t'ho paguen i et donen el temps (de fet l'únic ós és l'euskara, no?) ¡Encara millor! No pots ser polític d'Espanya si no parles tots quatre idiomes! (Jo em pensava que ja era així).
. La Merkel ve a endur-se els talents que tots amb els nostres impostos hem contribuït a formar. És que el nostre govern no pensa fer cap inversió en intel·ligència per evitar-ho? Nooooo! La més gran inversió en intel·ligència d'aquest govern és fer-nos pagar per les cançons de merda que ens fa pànic escoltar i pels llibres mal escrits que no llegirem mai.

Amb les amigues vam seure en un racó i ens vàrem fer aquesta pregunta: "què fem"? No som d'entrar en el joc polític. No suportem les estructures. No som líders... Bé, una potser, a la resta ens agrada l'anonimat... Però, què fer? Ens fa por Convergència i no els vam votar pas!

. El control sobre l'explotació del coltan, indispensable per a la producció de mòbils, pantalles de plasma, GPS, satèl·lit, armes teledirigides, vídeo consoles, el portàtil amb què treballes, PDAs, Iphones, Ebooks, etc., ha matat ja a més de 5 milions de persones al Congo i ha enfortit econòmicament a les màfies colombianes.

Quina ironia! El Progrés = la tecnologia!

I anava cap el tren i m'he trobat amb tot de fotografies de practicants de Falun Gong que havien estat sotmesos a tortura i a l'extracció dels seus òrgans (vius!), abans de morir en mans de les autoritats xineses pel crim de ser membres d'un moviment espiritual que mou més milions de persones que el partit comunista.

Després, al tren, ha pujat un grup d'adolescents mascles estimulats per la tarda de discoteca que els esperava. Un d'ells li ha dit a l'altra: "posa música, no?" i l'altra li ha contestat: "ara no, tiu, que hi ha passatgers".

Tinc una resposta per a la conversa del racó: no juguem! Marxem! Tallem la nostra connexió amb la xarxa! Anem a una cova, a la muntanya. Passem fred, passem gana. I siguem lliures, escoltant el riu, el vent. Que la fi del món arribi sense assabentar-nos! Que no hi haguem contribuït en res!

Cal tenir collons per passar gana i passar fred, incomunicades! D'altra banda seria insostenible. Seria tenir una caseta a la muntanya. I no hi ha res que gasti més energia.

+ demanda d'energia= + guerra + fam + abús + desig de possessió + insatisfacció espiritual

Ho veieu? Cercles i cercles i cercles... I afortunadament, el sopar al forn.

Gràcies Mare Terra per aquests aliments i per la calefacció. Per la llum irisada que refractaves dins les ones aquesta tarda. Que el Sol et doni molt anys de vida i que puguis adaptar-te a nosaltres, mentre convencem tothom de la necessitat d'estimar-te i d'estimar-nos els uns als altres. Aum.

3 comments:

  1. Què bon text, Gina! Gràcies per compartir les teves reflexions. Una abraçada

    ReplyDelete
  2. Anonymous7:29 PM

    m'agrada molt el teu escrit. quines coses dius tan claras. petonets

    amantis

    ReplyDelete
  3. Gràcies, belles dames :-)

    ReplyDelete