Thursday, July 27, 2006

cara i creu


No hi havia gaire gent a la Plaça Sant Jaume per a la Cacerolada, però sí força soroll. No he acabat d’entendre de què anava tot plegat. Quan consignes de partits i crits feixistes (però de l’altre bàndol) es barregen amb desig de pau tot sembla una mica polititzat i no puc per menys que menysprear-ho tot. Forma part de la mateixa moneda, no? Només has de decidir si vols cara o creu. Un grup d’adolescents s’atansaren per protestar contra una pancarta on es comparava l’estat d’Israel amb els nazis i la plaça sencera ululà per fer-los fora. Estava amb l’Eire i les seves germanes i la Maia, que precisament va tornar el dissabte de Palestina. Després hem anat a prendre unes cerveses a la Plaça Reial, a oblidar per una estona qui som, d’on venim i que demà s’ha de treballar. Les quatre gotes que han caigut no han refrescat el vespre. Ha arribat la Paula tot i que no volia venir, estava molt angoixada. Pateixo per ella, però no puc fer res. La vida de cadascú, doncs cadascú n’és responsable. Tampoc jo sé que vull fer amb la meva vida, a la meva edat! I què importa! “Envejo en Merlí”, ha dit la Paula, “tant debò jo tingués també la capacitat de deixar-ho tot i viure tranquila”. Bé, tot té el seu camí i el seu procés i tot té el seu revers. No som iguals, però ens estimem, això és el més important. Demà ja és divendres. Com ha passat que torno a estar atrapada en aquest compte enrera? No ho sé. Però sé que res no dura per sempre i que tinc la sort de poder canviar, que tinc braços i cames, idiomes, talent, amics, família, un sostre, menjar, i que les bombes no plouen sobre el meu petit indret, encara.

2 comments:

  1. Tens tota la rao, tot canvia i després torna a canviar. Espero que cap canvi sigui per a que les bombes caiguin sobre les nostres taulades i si per a que deixin de caure sobre les taulades dels altres... espero, també, que el Dylan no sigui profeta amb alló de "a hard rain a gonna fall".

    Saludos!

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:57 PM

    Estimar no vol dir estar d'acord, però és cert que no es pot ser neutral. Recordem els versus de Bertold Brech d'aquell que no l'afectava el que passava perque no era dels afectats. Un dia et tocarà a tu. És dur però forma part de la condició humana. El que no s'ha de perdre mai és la lucidesa, la llibertat d'escollir i la solidaritat. I per sobre de tot estimar sempre. Pep

    ReplyDelete