Thursday, March 08, 2007

Ponts

Una Conversa amb en Merlí a la Cova del Temps Amansit. Veig que la gran diferència entre tristor i apatia és el pont que existeix en la tristor i en l’apatia no. Hom sap que pot travessar el pont quan tornin les forces, quan deixi de ploure o acabi la nit. Però si hom veu el pont i no li suposa cap diferència de fons estar en aquesta riba que a l’altra, quin sentit tindria creuar-lo? Per què? Quan tota filosofia, emoció, capacitat i il·lusió s’hagi convertit en un joc de la ment, ¿deixem de ser humans i ens convertim, potser, en màquines?

Tota vida és difícil. Hi ha vides tràgiques, tragicòmiques, terribles, divertides, encaminades, confuses, directes, apagades, ostentoses, mortes de gana, emocionants, avorrides, plenes d’amor, mortes d’amor, absentes de vida, exuberants de mort.

Algunes persones tenen el motor de l’ambició; ambició de fer les coses que els fan feliços, que proporcionen plaer, ambició d’estimar millor, de sentir-se estimat, ambició de canviar petites o grans coses que podrien fer el món més sostenible, ambició de conquerir un coneixement, un atribut, una destresa, ambició de construir una llar, de fer un viatge, de tenir diners, d’una feina més agradable i més ben pagada, de tenir fills. Però i si aquesta ambició no existís? I si no existís des del principi, des de la primera percepció? I si tota la vida no fos més que un conjunt d’actes mecànics, repetitius? Com es viu la vida quan es perd la innocència?

"Somnien els androides amb ovelles elèctriques?"

4 comments:

  1. Tothom somia, estimada Stella Blue. Jo tinc l'ambició de viure bé i d'escriure algun dia alguna cosa molt bona. I més coses que ja t'explico davant un cafè aquest cap de setmana si hi ets a casa...

    ReplyDelete
  2. No tothom somnia, estimada Paula.

    ReplyDelete
  3. gracias stella, me gusta mucho... y sigo viendo muchas puentes

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:59 PM

    Ei, m'agrada molt aquest text. crec que és difícil no tenir ni un petit punt d'ambició i ganes de viure. i crec que té molt a veure amb el nivell d'autoestima amb un mateix. Una mica en relació a tot això et convido a llegir el text que he escrit sobre LA SOLEDAT a: www.fotolog.com/ishtar_ester

    ReplyDelete